Novice

Brezplačne maske in razkužila za podjetja s 5 zaposlenimi ali več

Namen javnega poziva je zagotovitev ustrezne varnosti zaposlenih in varnega poslovanja v času epidemije COVID19 oz. po njej kot preventiva pred ponovnim širjenjem virusa. Odprt je do 31. 10. 2020. Se boste prijavili?

Brezplačne maske in razkužila za podjetja s 5 zaposlenimi ali več

Do 31. 10. lahko slovenska podjetja z najmanj petimi zaposlenimi pridobijo za 200 EUR brezplačne zaščitne opreme na enega zaposlenega. Javni poziv je objavil Javni sklad Republike Slovenije za podjetništvo.

Cilj javnega poziva je z nepovratnimi sredstvi spodbuditi podjetja k nakupu zaščitne opreme. Namen javnega poziva je zagotovitev ustrezne varnosti zaposlenih in varnega poslovanja v času epidemije covida 19 oz. po njej kot preventiva pred ponovnim širjenjem virusa.

Kdo se lahko prijavi?

Na poziv se lahko prijavijo mikro, mala in srednje velika podjetja s sedežem v Republiki Sloveniji, ki se kot pravna ali fizična oseba, ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo in so organizirana kot gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki ali zadruge (v nadaljevanju MSP).

Upravičeni stroški projekta se sofinancirajo v obliki pavšalnega zneska, ki se v skladu s členom 67. Uredbe 1303/2013/EUR določi za vsak projekt posebej na podlagi predloga proračuna prijavitelja. Podlaga za pripravo predloga proračuna so računi, ki izkazujejo nakup zaščitne opreme s strani prijavitelja. Pavšalni znesek se določi ob upoštevanju omejitev, ki so navedene v nadaljevanju.

Višina pavšalnega zneska za posamezni projekt lahko znaša največ zmnožek 200 EUR x število vseh zaposlenih na dan oddaje vloge ter hkrati ne sme presegati 9.999,00 EUR, pri čemer izračun maksimalne možne kvote 200 EUR/zaposlenega temelji na izračunih analize cen zaščitne opreme.

Slovenski podjetniški sklad bo priznal največ naslednje dovoljene vrednosti na kos posamezne kategorije zaščitne opreme (to je zaščitne maske, razkužila, rokavice, termometri), ki so opredeljene v izračunih analize cen zaščitne opreme (izražene v ceni brez DDV na kos):

  • zaščitne maske obrazne –pralne – največ do 4 EUR na posamezni kos
  • zaščitne maske obrazne –za enkratno uporabo -največ do 1 EUR na posamezni kos
  • zaščitne rokavice –največ do 0,10 EUR na posamezni kos
  • razkužila –največ do 20 EUR na liter
  • termometri za merjenje telesne temperature –brezstični,–največ do 50EUR na posamezni kos.                

original 5f80576ad273a_4ea12b918bdf6f6c4af6_razkuzilo.jpeg

Ni zahtevano, da prijavitelj uveljavlja nakup za vse zgoraj navedene kategorije zaščitne opreme. Glede na potrebe za zagotovitev varnega poslovanja, lahko prijavitelj uveljavlja eno ali več od navedenih kategorij zaščitne opreme. Podjetju se lahko po tem javnem pozivu izplača najmanj 1.000,00 EUR in največ do 9.999,00 EUR.

DDV ni upravičen strošek.

Skrajni rok za oddajo vlog je 31.10.2020.

Več preberite tukaj.

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024