Novice

Blaž Košorok odhaja z vrha GEN energije

Nadzorni svet družbe GEN energija je z generalnim direktorjem Blažem Košorokom sklenil sporazum o predčasnem prenehanju mandata. Kot so sporočili iz družbe, mu bo mandat prenehal z imenovanjem novega generalnega direktorja oziroma najpozneje 15. novembra, s čimer bo dotlej zagotovljeno nemoteno poslovanje in sprejemanje odločitev.

Blaž Košorok odhaja z vrha GEN energije

Nadzorniki so se Košoroku zahvalili za dobro opravljeno delo in mu zaželeli uspešno delo na nadaljnji poslovni poti. Zaradi predčasnega konca mandata je nadzorni svet kadrovski komisiji naložil izvedbo vseh potrebnih aktivnosti za imenovanje novega generalnega direktorja v skladu z aktom o ustanovitvi družbe, so še dodali v GEN energiji.

Košorok je po sklenitvi sporazuma povedal, da je bilo letošnje leto zaradi negotovih in hitro spreminjajočih se razmer na energetskih trgih za družbo izjemno zahtevno, kljub nepredvidljivim okoliščinam pa so ves čas uspešno uresničevali svoje poslanstvo in slovenske porabnike zanesljivo oskrbovali z električno energijo po dostopni ceni.

 

Verjame, da ima skupina prave strateške usmeritve

"Z izjemno odgovornim in preudarnim obvladovanjem zaostrenih razmer smo skupaj z vodstvi vseh družb v skupini GEN izvedli pomembne ukrepe in zagotovili nemoteno dobavo električne energije. Verjamem, da imata družba in skupina prave strateške usmeritve in strokovne temelje za nadaljnji razvoj in uspešno poslovanje," je dodal Košorok.

Energetska kriza je po njegovem jasno razgalila potrebo po samozadostni proizvodnji električne energije v Sloveniji in Evropi ter potrdila pomen stabilnih, zanesljivih in cenovno dostopnih proizvodnih virov električne energije, kar jedrska energija zagotovo je.

S projektom drugega bloka v Krškem je pred skupino Gen in Slovenijo po njegovih besedah strateško izjemno pomembna odločitev. "Projekt bom tudi sam še naprej aktivno spremljal in ga podpiral," je še povedal Košorok in se ob tem za sodelovanje in konstruktivne odnose zahvalil vsem deležnikom skupine, zlasti pa sodelavcem.

Vodenje družbe prevzel aprila letos

Nekdanji državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo v času vlade Janeza Janše in nekdanji prvi mož Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) je vodenje družbe GEN energija prevzel aprila letos, ob začetku mandata pa se je spopadal z nasprotovanjem v lokalnem okolju. Na enega od najpomembnejših položajev v slovenski energetiki je prišel po tistem, ko je mesec dni prej nadzorni svet z mesta generalnega direktorja razrešil dolgoletnega prvega moža družbe Martina Novšaka.

GEN energija je sicer v začetku avgusta dobila nove nadzornike, za dobo štirih let so to postali Mateja Čuk Orel, Ivana Nedižavec Korada, Miloš Pantoš, Rok Marolt, Marijan Penšek ter Žiga Debeljak.

Več si lahko preberete tukaj.