Dogodki

SEMINAR: OBRAČUNAVANJE DDV-ja OD STORITEV S POUDARKOM MEDNARODNEGA VIDIKA

SEMINAR: OBRAČUNAVANJE DDV-ja OD STORITEV S POUDARKOM MEDNARODNEGA VIDIKA

Na seminarju bodo predstavljene osnove mednarodne obdavčitve storitev z DDV-jem, relevantni pravni viri ter aktualni trendi. Na mestih, kjer je to potrebno, pa bodo predstavljeni tudi poglobljeni davčnopravni vidiki. Seminar je zato primeren tako za tiste, ki se s to tematiko ne srečujejo pogosto, želijo pa pridobiti strukturiran prikaz obdavčitve storitev, kakor tudi tiste, ki se s storitvami srečujejo pogosteje.

Na začetku bodo pojasnjene osnove o tem, kaj sploh storitve so ter kakšna je shema obravnavanja storitev z vidika DDV-ja. Pri tem bomo opozorili na relevantne pravne vire, ki jih moramo poznati in znati poiskati v zvezi s storitvami. Posebna pozornost bo namenjena statusu kupca ter tematiki stalne poslovne enote. Analiziranih bo nekaj tipičnih primerov transakcij ter najpogostejše napake v praksi. Predavateljica bo v zvezi s storitvami predstavila tudi svoje bogate izkušnje iz prakse na področju davčnih skrbnih pregledov.

Seminar bo od 9.00 potekal preko aplikacije Zoom.

Povezavo na seminar in gradivo boste prejeli na dan seminarja 1 uro pred začetkom na elektronski naslov, ki ste ga navedli v prijavi.

Po prijavi boste v čakalnici počakali, da vas registriramo. Dostop vam bo omogočen, samo če boste prijavljeni s svojim imenom in priimkom. Vljudno prosimo, da imate ob začetku in po odmoru prižgano kamero.

Datum: 14.9.2021

Ura: začetek ob 9.00

Lokacija: dogodek na spletu

Cena: Udeležnina skupaj z gradivom znaša 298,90 € (22-odstotni davek na dodano vrednost je vračunan). Za aktivne imetnike strokovnih nazivov in imetnike dovoljenja za opravljanje nalog pooblaščenega ocenjevalca vrednosti oziroma kolektivne člane Inštituta (revizijske družbe, pooblaščene revizorje in pravne osebe) znaša udeležnina skupaj z gradivom 254,07 € (22-odstotni davek na dodano vrednost je vračunan), za kolektivne člane fizične osebe pa 269,01 € (22-odstotni davek na dodano vrednost je vračunan).

Več o dogodku najdete tukaj.