Dogodki

Investicije v negotovih razmerah: kako jih preložiti, ali jih sploh začeti in kako jih planirati

Investicije v negotovih razmerah: kako jih preložiti, ali jih sploh začeti in kako jih planirati

Investicije so ključne za dolgoročni kompetenčni obstoj podjetij v njihovi tržni tekmi in pomembno vplivajo na finančno moč in denarni tok podjetja.

Kaj storiti z začrtanimi investicijami v negotovih razmerah, v katerih se nahajamo? Odgovor na to vprašanje boste lahko dobili na seminarju z naslovom Investicije v negotovih razmerah: kako jih preložiti, ali jih sploh začeti in kako jih planirati, ki bo potekal 16. maja 2022, ob 9. uri, na CPU GZS Ljubljana.

Izobraževanje bo zastavljeno z vidika podjetja in ciljnega optimiranja njegovih denarnih tokov iz naslova predvidenih in izvedenih investicij ter s perspektive doseganja stabilne dobičkovnosti poslovanja in krepitve njegovih dolgoročnih kompetenc v aktualnih časih. Pri tem ne gre za zanemariti pomena optimiranja virov financiranja investicij ter vloge bank in lastnikov podjetij, s katerimi je potrebno, v času investicijskega procesa, vzpostaviti ustrezno komunikacijo.

Nekaj vprašanj na katera bomo odgovorili na praktičnem seminarju:

  • Kako planirati pričakovane ekonomske koristi naložbe, denarne tokove, potrebni obratni kapital in zahtevano donosnost investicij in pri tem upoštevati tveganja?
  • Kaj lahko gre pri investicijskem procesu narobe in kako navedeno oceniti, se pripraviti?
  • Kakšni naj bodo viri financiranja naložbe in kako jih optimirati?
  • Ali smo zreli izkoristiti subvencije?
  • Kako se zogranizirati za hitro, celovito odločanje, ekonomsko pripravo ali presojo planov investicij, izvesti potrebno argumentacijo pred lastniki, bankami  in spremljati ter v naslednjem koraku omogočiti učinkovitost izvedbe projektov, investicij….?
  • Kakšna je pri tem vloga vodje projekta, financ in vseh ostalih poslovnih funkcij v podjetju?
  • Kaj postoriti, ko nastanejo različni interni pogledi na načrtovano (želeno oziroma potrebno) investicijo?


Da bo izobraževanje prilagojeno vašim željam in pričakovanim odgovorom, lahko pošljete vprašanja dr. Tatjani Horvat na elektronski naslov tatjana.horvat@finance.si. Odgovore boste dobili na seminarju.

Datum: 16.5.2022

Ura: od 09:00 do 13.15

Lokacija: CPU, Kardeljeva ploščad 27a, Ljubljana, učilnica Meža

Kotizacija: 280,00 € + ddv

Več o dogodku  najdete tukaj.