Izberi dejavnost

Z vnosom "?", nekje v polju, se vam bodo prikazali le trenutno izbrani elementi.
Odstrani izbrano
TSMEDIA dejavnosti
SKD dejavnosti

Izberi pravni status

Z vnosom "?", nekje v polju, se vam bodo prikazali le trenutno izbrani elementi.
Odstrani izbrano
Seznam pravnih statusov
Blog

Dobra analiza trga je ključna

Analiza trga je nujna, preden se podate na trg s popolnoma novim izdelkom. Če najamemo za tovrstne storitve agencijo, je ponavadi znesek zelo visok. Z analizo podjetij v svoji panogi boste prepoznali svojo tržno moč. Tako se boste lažje pripravili na zahtevne sestanke in pogajanja.

Dobra analiza trga je ključna

Za dobro analizo trga je treba imeti izbrane jasne kriterije. Pomembno je, da imamo do tovrstnih informacij hiter dostop in da nam orodje omogoča preprosto uporabo.

Kako se sploh lotimo analize trga in kaj potrebujemo:

1. Objektiven vpogled v trg. Sestaviti si moramo portfelj podjetij, ki jih želimo ciljati in sledite spremembam na trgu.
2. Poglobljeno finančno analizo. Pomembno je, da dobro spoznamo svoje konkurente in si zagotovimo boljša pogajalska izhodišča in lažje zagovarjamo prednosti svojega izdelka.
3. Hiter in preprost dostop do informacij. Rezultati, ki jih dobimo iz neke analize, nam morajo biti takoj jasni. Super pa je, če lahko naredimo več različnih analiz in se na ta način pripravimo na različne situacije na trgu.Z analizo trga na bizi.si lahko na preprost način analizirate konkurenco po kriterijih, ki jih sami izberete.

Primerjava podjetij omogoča konkurenčno analizo za pet poljubno izbranih podjetij glede na različne finančne kriterije in časovna obdobja ter dejavnost. Tako si lahko ogledate finančno stanje vseh vam konkurenčnih podjetij. Hitro in preprosto poiščite nove stranke in odkrijte neplačnike. Prikazane podatke poglobljenih analiz si lahko shranite in uporabite za ponovno obdelavo.

Vedno preverite tudi tržni delež podjetja glede na konkurenco na podlagi prihodkov iz dejavnosti. Spremembe lahko spremljate tudi za več let.

Zagotovite si večjo varnost in uspešnost poslovanja svojega podjetja!

POMEMBNO: Poslujte s strankami v dobri finančni kondiciji, spoznajte svoje konkurente!

Za več informacij pišite na info@bizi.si ali pokličite na 01 473 00 40.

Vaš bizi.si!

Preberite še:

5 nasvetov za povečanje prodaje preko družbenih omrežij

7 korakov do uspešnega zagona podjetja

 


< Na seznam
© Vse pravice pridržane 1997-2020 TSmedia, medijske vsebine in storitve, d.o.o