Dogodki

DELAVNICA O OBRAČUNAVANJU DDV PRI POSLOVANJU S TUJINO

DELAVNICA O OBRAČUNAVANJU DDV PRI POSLOVANJU S TUJINO

Na praktični delavnici bomo obravnavali posebnosti na področju DDV pri obdavčitvi dobav blaga in storitev, izstavljanju računov, samoobdavčitvi, spletni prodaji ipd. Obravnavali bomo tudi uporabo posebnih ureditev VEM (OSS) v praksi. Pri obdavčitvi storitev bomo, podkrepljeno s primeri, obravnavali devet pravil glede kraja obdavčitve – splošno pravilo in osem posebnih pravil. S poznavanjem teh pravil boste pravilno izstavljali račune za storitve, tako domače, kot tudi v tujino.

Vedeli pa boste tudi, kdaj je treba pri prejemu računa iz tujine narediti samoobdavčitev. Pri mednarodnih transakcijah z blagom se v praksi pojavlja vrsta vprašanj: kakšni so pogoji za oproščeno prodajo blaga podjetjem iz drugih držav članic EU, kdaj se moramo registrirati za DDV v tujini pri spletni prodaji blaga na daljavo končnim potrošnikom, kako postopamo pri verižnih transakcijah ipd. Z delavnico bomo izvedli pregled posebnosti pri obračunavanju DDV pri transakcijah z blagom, vključili pa bomo tudi veliko primerov iz prakse. Veseli bomo tudi vprašanj udeležencev.

Delavnica je namenjen vsem, ki evidentirate, prejemate ali izdajate račune za storitve ali dobave blaga doma in v tujini, sklepate pogodbe o dobavah, pa tudi vsem drugim, ki se ukvarjate s področji, ki so zajeta v programu

Datum: 28.8.2024

Ura: od 09:00 do 13:30

Lokacija: dogodek na spletu

Cena : 199€ + ddv

Več o dogodku najdete tukaj.