Novice

Zakaj se odločiti za zavarovanje terjatev?

Zavarovanje terjatev je storitev, s katero si zagotovite učinkovito zavarovanje plačil izbranih kupcev ter na ta način poskrbite za varnejše in finančno bolj zanesljivo poslovanje svojega podjetja.

Zakaj se odločiti za zavarovanje terjatev?

Tako v Sloveniji kot v tujini je plačilna nedisciplina v zadnjem desetletju še posebej velika težava, ki lahko resno ogrozi poslovanje tudi stabilnih in gospodarsko trdnih podjetij. Podjetja zato vse aktivneje uporabljajo dostopne finančne storitve, ki jim omogočajo zavarovanje terjatev in na koncu tudi poplačilo odprtih terjatev. V Sloveniji na primer delež zamujenih računov leta 2015 na letni ravni znaša kar 36 odstotkov, podjetja pa se zaradi neplačil pogosto znajdejo v začaranem krogu, ko tudi sama niso več zmožna poravnavati obveznosti do svojih poslovnih partnerjev.

Zavarovanje terjatev je ena izmed uveljavljenih oblik zaščite pred tveganjem neplačila in je prava odločitev za vse, ki želijo zaščititi svoje poslovanje. Storitev omogoča zavarovanje tako izvoznih kot domačih terjatev za dobavljeno blago oziroma opravljene storitve z odloženim plačilom s plačilnim rokom do 180 dni, izjemoma tudi do 360 dni.

Kdo se odloča za zavarovanje terjatev?

Za zavarovanje terjatev so se v preteklosti večinoma odločali izvozniki in večja podjetja, vendar se je zaradi zaostrenih gospodarskih razmer trend v zadnjih letih razširil tudi na manjša podjetja in podjetja, ki delujejo izključno na domačem trgu. Zavarovanje terjatev je še posebej primerno za kratkoročne terjatve.

Kakšne prednosti prinaša zavarovanje terjatev?

Stabilno finančno poslovanje

Zavarovanje terjatev vam omogoča učinkovito zavarovanje plačil izbranih kupcev ter poskrbi za bolj zanesljivo in finančno stabilno poslovanje vašega podjetja.

Diskretnost

Storitev je še posebej primerna za kratkoročne terjatve, podjetje pa se lahko zanje odloči brez vednosti kupca.

Poplačilo tudi v primeru nesolvenčnosti

Zavarovanje terjatev vam omogoča do 80 odstotkov plačila, tudi če dolžnik postane nesolvenčen.

Povečanje konkurenčnosti

Zavarovanje terjatev vam omogoča hitrejše in lažje odločanje pri načrtovanju prodaje novim kupcem ter vam na ta način pomaga izboljševati konkurenčnost.

Zmanjševanje tveganj pri poslovanju

Zavarovanje terjatev je namenjeno tako domačim kot tujim terjatvam, omogoča pa vam učinkovito in zanesljivo zmanjšanje tveganja neplačil.

Kako poteka zavarovanje terjatev?

Zavarovanje terjatev poteka tako, da po opravljenem poslu svojim strankam izdate račun, ki ga pošljete tudi podjetju Achilles. Naša strokovna ekipa bo preverila vaše kupce in vam pripravila ponudbo o možnosti zavarovanja. Vi morate nato le še podpisati pogodbo o medsebojnem sodelovanju, mi pa poskrbimo za nadaljnji postopek zavarovanja terjatev.

Od nas nato dobite overjeno poroštveno izjavo za poplačilo zavarovanih terjatev v primeru neplačila, vi pa si lahko oddahnete in še naprej poslujete popolnoma brez skrbi.

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024