Novice

V središču Ljubljane nov hotel #foto

V središču starega dela Ljubljane bo še ena stara meščanska hiša postala hotel. Na Čevljarski ulici 2 bo po novem hotel z 20 sobami.

V središču Ljubljane nov hotel #foto

Potem ko sta več let propadali, sta skoraj sočasno prenovo dočakali dve staromeščanski hiši na Čevljarski ulici v središču prestolnice.

Tik ob že skoraj do konca prenovljeni stavbi na Čevljarski 1 tik ob Šuštarskem mostu poteka še ena prenova. Podobno kot v primeru stavbe, kjer je bil dolga leta priljubljen lokal Zlata ladjica, bo tudi v tem primeru tu deloval hotel.

Lastniki so se namreč odločili za spremembo namembnosti stavbe, v njej bodo namesto stanovanj in galerije, ki je bila v pritličju, uredili družinski hotel.

Dela so začeli v začetku februarja, po besedah enega od lastnikov Aleša Laha pa bodo trajala eno leto. Nekoliko jim je v načrtih ponagajala epidemija novega koronavirusa.

"Gradnja se je od marca do aprila nekoliko upočasnila, potem pa stekla normalno naprej," pojasnjuje Lah. Trenutno potekajo groba gradbena dela, stavbo pa bodo temeljito prenovili. Trenutno je zaradi del zaprt tudi del Čevljarske ulice, notranjost stavbe pa je povsem "olupljena".

Namesto galerije in stanovanj hotel

Stavba je bila prvotno stanovanjska, v pritličju pa je dolga leta delovala Galerija Ars. Kot razlaga Lah, bodo v treh nadstropjih uredili štirizvezdični hotel z 20 sobami.

"Hotel bo voden družinsko. Cena prenočitve bo v višjem cenovnem razredu glede na razmere v Ljubljani.

Več si lahko preberete tukaj.