Novice

Urša Žorž: »V poslu štejejo iskrenost, poštenost, fleksibilnost.«

BiziKLEPET s podjetnico z dušo in srcem.

Urša Žorž: »V poslu štejejo iskrenost, poštenost, fleksibilnost.«

Za 8. marec smo na klepet povabili Uršo Žorž, lastnico podjetja Eventio.

Urša Žorž je tudi soustanoviteljica največjega dogodka ženskega podjetništva v Sloveniji 500 podjetnic ter dogodka Noben me ne razume, ki je namenjen mladim. Je strastna predavateljica in mentorica, ki ljudem pomaga na njihovi poslovni poti – mentorirala je že več kot 50 oseb. Odkar je stopila na samostojno pot, je organizirala več kot 120 različnih dogodkov –  konferenc, mednarodnih kongresov, občinskih praznikov, podjetniških dogodkov, srečanj zaposlenih ali poslovnih partnerjev, otvoritev, izobraževanj ...

 

Po spremembah v veliki korporaciji čez noč postala podjetnica

Kot pravi sogovornica, je postala podjetnica skorajda čez noč. Pred tem je bila 17 let zaposlena v veliki korporaciji kot vodja izobraževanja in usposabljanja. Zaradi recesije in reorganizacije v podjetju so njeno delovno mesto ukinili in ji ponudili drug izziv, sama pa se je odločila, da se raje poda v nove, podjetniške »avanture«. Pravi, da te odločitve do zdaj ni nikoli obžalovala kljub temu, da okrog sebe sprva ni imela nobenega podjetnika in ni vedela, kaj sploh pomeni biti podjetnica.

 

»Vrgla sem se v svet podjetništva in začela plavati.«

 

Najbolj jo je prevzela svoboda, da lahko dela kjerkoli in takrat, ko ji ustreza, da lahko hitro ustvarja nove priložnosti in ideje spravi v življenje. Navdušuje jo to, da se lahko povezuje z ljudmi, s katerimi ji je užitek delati in jo dodatno motivirajo ter da gre naprej po svoji poti. Poudarja, da najbolj uživa v delu z mentoriranci, ko lahko svoje znanje/izkušnje preko predavanj prenaša na ljudi, ki jih to zanima.

original 6044882b9899a_Capture1.png

 

Ko epidemija popolnoma obrne svet na glavo

Sogovornica pravi, da je tudi njej epidemija obrnila svet na glavo, marca lani je namreč v trenutku ostala brez dela na vseh področjih. Dogodki niso bili dovoljeni, mentoriranja in predavanja v živo tudi ne. Preden so se ljudje prilagodili na novo realnost in na online srečanja, je minilo kar nekaj mesecev. Po začetni krizi in negotovosti je začela razmišljati, kaj lahko v dani situaciji stori.

V 14 dneh napisala priročnik za mlade

V slabih dveh tednih je napisala priročnik za mlade »Noben me ne razume, zato se bom (razumel) sam.«. Izdala ga je že konec maja. Poslovna situacija v tistem času se je začela izboljševati, jeseni pa je začela z online predavanji in mentoriranjem. Danes verjame, da so tudi nepredvidene in neprijetne situacije priložnost za rast in nove poti, da vsak pogleda, ali je tam, kjer si želi biti in kje so še možnosti za nadgradnjo.

Motivacija so ljudje

Motivirajo jo ljudje, ki si želijo napredovati v svojem poslu, imajo nore ideje, ki z veseljem poslušajo njene nasvete, se od nje učijo in ona od njih. Navdušujejo jo njihovi uspehi in energija na zadovoljnih obrazih udeležencev na dogodkih in njenih predavanjih. Pravi, da je pri poslu najbolj pomembno to, da se podamo na novo pot iz strasti, ljubezni do tega področja, želje po izboljšavi, sodelovanju in ustvarjanju. 

original 6044882b9ada8_Capture3.png

 

V poslu štejejo iskrenost, poštenost, fleksibilnost

Direktorica podjetja Eventio poudarja pomen vrednot, kot so iskrenost in poštenost do vseh, s katerimi sodelujemo, delavnost, da ti je mar za ljudi, s katerimi delaš oz. jim prodajaš svoje storitve/produkte, pa tudi ustvarjalnost, samostojnost, odgovornost do okolja, vztrajnost, inovativnost, empatičnost, to, da se držimo dogovorov, fleksibilnost, ki je v zadnjem letu še posebej pomembna …

Vključitev sina v posel, zdaj je tudi sam podjetnik

Podjetniško pot je začela, ko je bil sin star 11 let, prvih nekaj let pa je bila njena vloga podjetnice in mame precej naporna, saj je delala cele dneve, včasih tudi ponoči, še posebej pred večjimi dogodki. Kmalu ga je začela vključevati v svoj posel, da ji je pomagal, kjer se je dalo, in tako sta lahko preživela več časa skupaj. Tudi 21-letni sin je danes podjetnik, izdal je svojo kuharsko knjigo in ustvarja na področju kulinarike.

Pravi, da se da združevati poklic podjetnice in mame, vendar z zavedanjem, da bo enkrat eno področje prikrajšano, drugič pa drugo. Pomembno se ji zdi predvsem to, da se otroku v tistem času, ko si z njim, zares posvetiš in ne razmišljaš, kakšne obveznosti te še čakajo. »Včasih je ena intenzivna ura z otrokom vredna več kakor tri ure, ko smo v mislih odsotni in otroka ne poslušamo ter se mu ne posvetimo.« Pri uspešnem kombiniranju obeh vlog pa je neprecenljiva tudi podpora starih staršev in partnerja.

original 604488d16da9a_Capture2.png

Organizatorka, ki za vas vse »poštima«, medtem ko vi mirno spite, pravi, da si po napornem delovnem ritmu najraje privošči hojo v naravi, prebere dobro knjigo za osebnostno rast, z energijo pa jo napolnijo tudi trenutki s partnerjem in preostalimi člani družine.

»Moje (poslovno) življenje je moje sporočilo svetu. Naj bo navdihujoče.«

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024