Novice

Pred zaprtjem trgovin še rekorden bonus za zaposlene

Pred zaprtjem trgovin še rekorden bonus za zaposlene

Da je bilo poslovno leto 2019/20 za JYSK, maloprodajno verigo, ki prodaja "vse za dom", uspešno, kaže sporočilo, da so zaposleni v trgovinah na letni ravni v povprečju prejeli za 90-odstotkov večji bonus kot leto prej.

To je hkrati tudi največji izplačani znesek bonusa v maloprodaji, odkar maloprodajna veriga deluje v Sloveniji. Sistem bonusov pri njih deluje tako, da imajo zaposleni v vsaki posamezni trgovini možnost zaslužiti bonus v skladu z rastjo prometa posamezne trgovine v primerjavi s prejšnjim letom, kar pomeni, da obstajajo razlike v izplačanem bonusu med trgovinami.

Najvišji bonusi so bili izplačani zaposlenim v trgovinah na Ptuju, v Celju in v trgovini Ljubljana Rudnik

Bonus na promet se izplača na podlagi skupnega dela, ne glede na delovno mesto, ker celotna trgovina deluje kot ekipa, bonus pa se deli med vse zaposlene v enakem razmerju. Ker je nagrajen doseženi rezultat, je imela najboljša trgovina letos priložnost dobiti več kot 2500 evrov bonusa na vsakega zaposlenega.

Sistem bonusov je urejen tako, da nagrajuje vrhunski rezultat in najboljše zaposlene, kar se je v njihovem primeru izkazalo za odlično kombinacijo.