Novice

NIJZ priporoča: sestanke organizirajte na prostem ali na daljavo

NIJZ delovne organizacije poziva k zaščitnim ukrepom za preprečevanje širjenja koronavirusa.

NIJZ priporoča: sestanke organizirajte na prostem ali na daljavo

Delovne organizacije naj delo organizirajo tako, da bo med zaposlenimi čim manj druženja in bo med njimi ves čas zagotovljena zadostna medosebna razdalja. Spodbujajo naj k umivanju in razkuževanju rok, sestanke pa naj organizirajo na prostem ali na daljavo, je v luči preprečevanja širjenja novega koronavirusa pozvala Urška Blaznik z NIJZ.

"Že spomladi smo pripravili priporočila za različne dejavnosti. Situacija pa je bila takrat drugačna, saj smo se virusu umaknili, zaprli smo šole, ostali smo doma, delali od doma ... Danes želimo z virusom živeti, zato moramo upoštevati dokaj enostavne ukrepe in jih vključiti v naše delo. Delovne organizacije, ki so si zelo različne, predstavljajo druženja ljudi. NIJZ težko pripravi enovita priporočila, organizacije se morajo prilagoditi," je dejala Urška Blaznik.

Pri upoštevanju ukrepov za zamejitev širjenja okužbe z novim koronavirusom morajo podjetja po besedah Blaznikove vključiti prav vse zaposlene. Ob tem je pomembno, da vsak tudi ve, kdo v delovni organizaciji je odgovoren za pripravo zaščitnih ukrepov in da so pripravljeni skupaj z zaposlenimi, ki jih naj nato dosledno upoštevajo.

So sestanki dovoljeni? S koliko osebami?

Na NIJZ dobivajo tudi številna vprašanja, ali so dovoljeni sestanki in s koliko osebami. "Želimo si, da je število čim manjše," je poudarila Blaznikova. Predlagala je, da se, če je le mogoče, sestanki organizirajo v dovolj velikih prostorih, da je lahko razdalja med udeleženci zadostna, na prostem ali na daljavo. Sestanki naj bodo tudi čim krajši, v zaprtih prostorih pa naj se uporabljajo zaščitne maske.

Več preberite tukaj.