Novice

Neverjetne stvari, ki se zgodijo v eni samcati sekundi

Si predstavljate, kaj vse lahko strnete v tako kratek čas, kot je sekunda? Predstavljamo nekaj najbolj neverjetnih dogodkov in pojavov, ki jih lahko doživimo v sekundi.

Neverjetne stvari, ki se zgodijo v eni samcati sekundi

Ali ste vedeli, da zna počasni polž pritisniti tudi na plin? Na dežju se namreč premika hitreje, tako da se v eni sami sekundi premakne za kar en centimeter.

Ko se boste sprehajali bo afriški džungli in boste naleteli na črno mambo, pozor: zelo težko ji boste zbežali. V eni sekundi lahko premaga razdaljo kar sedmih metrov.

V  sekundi pa Zemlja od Sonca dobi kar 48.600.000.000 kilovatov energije. Si predstavljate, kaj bi se zgodilo, če bi Sonce samo za sekundo ugasnilo?

Tudi delo v pisarni je lahko hitrejše od sekunde

V pisarni je čas pogosto največji preganjalec. Časa je vedno premalo, obveznosti pa preveč. Še dobro, da se lahko tudi pri vsakodnevnih opravilih zanesemo na "turbo" pripomočke, ki svoje delo opravijo hitreje kot v sekundi.

Z izbiro zmogljivega tiskalnika namreč lahko tudi delo v pisarnah merimo v sekundah. Visoko zmogljivi tiskalniki HP Officejet Pro X se lahko pohvalijo z izjemno hitrostjo. V eni minuti lahko natisnejo tudi do 70 strani, kar je več kot eno stran na sekundo.

Več o tem tukaj.

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024