Novice

Na prodaj tudi idrijski Kendov dvorec

Močno zadolžena idrijska Hidria se z bankami dogovarja o prestrukturiranju družbe. Prodati bo morala premoženje, ki ni povezano z njeno osnovno dejavnostjo, tudi Kendov dvorec.

Na prodaj tudi idrijski Kendov dvorec

Zaradi zadolženosti mora Hidria neuradno prodati tudi petzvezdični hotel Kendov dvorec v Spodnji Idriji, v sklopu katerega deluje prestižna restavracija.

Po pisanju časnika Finance kreditni odbori bank upnic v teh dneh potrjujejo sporazum o prestrukturiranju Hidrie, ki bankam dolguje 150 milijonov evrov. Ta večinoma proizvaja za avtomobilsko industrijo, letos so sicer pridobili za 300 milijonov poslov z največjimi avtomobilističnimi družbami na svetu.

Končni sporazum z bankami naj bi bil podpisan v kratkem, poleg reprograma obveznosti pa naj bi predvideval prodajo vsega premoženja, ki ni povezano z osnovno dejavnostjo družbe, v Financah pišeta novinarja Jurij Šimac in Petra Sovdat.

Skupina Hidria, v kateri je bilo do zdaj združenih okoli 30 podjetij, je prejšnji teden švedski skupini Lindab že prodala podjetje IMP Klima, ki se je ukvarjalo s prezračevalnimi tehnologijami. V zadnjih dveh letih je prodala tudi Perles in nemško podjetje GIF. Neuradno je za prodajo predviden tudi petzvezdični hotel Kendov dvorec v Spodnji Idriji, v sklopu katerega deluje prestižna restavracija.

Več o članku preberite tukaj.

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024