Novice

Lahko letos pričakujemo še več javnih prodaj delnic tehnoloških velikanov?

Ali po lanski javni ponudbi delnic Alibabe, ki je na newyorški borzi zbral 21,8 milijarde dolarjev, prihajajo nove prodaje? Katera vroča stratup podjetja bi lahko bila na vrsti letos?

Lahko letos pričakujemo še več javnih prodaj delnic tehnoloških velikanov?

Uspešno izvedene ponudbe delnic v javni prodaji (IPO po besedah finančnega analitika Domna Grande povečujejo optimizem in pozitivno vplivajo na borzno rast, saj kažejo, da je na trgu še veliko prostih sredstev.

Tržna vrednost podjetja za shranjevanje podatkov v oblaku Box, ki ga je leta 2005 ustanovil študent Aaron Levie (v sredini s svojimi sodelavci, se je minuli petek zvišala na 2,7 milijarde dolarjev (2,4 milijarde evrov. 

Ali prva uspešna javna ponudba v letošnjem letu napoveduje serijo novih poskusov? Vlagatelji so bili v zadnjih letih priče dvema odmevnima IPO tehnoloških podjetij. Socialno omrežje Facebook je v letu 2012 zbralo 16 milijard dolarjev (14 milijard evrov, kitajski spletni velikan Alibaba pa rekordnih 21,8 milijard dolarjev (19,3 milijarde evrov. Finančni trgi so še kar v zaletu, se lahko takšne smernice nadaljujejo tudi letos?

Več o tem tukaj.