Novice

Kako tujega investitorja prepričati, da ti da pol milijona evrov

"Tujina je marsikatero našo težavo že rešila. Ne potrebujemo inovativnosti, samo pogledati moramo čez mejo, katere dobre prakse omogočajo kakovosten ekosistem mladih podjetij, in to skopirati," pravi soustanovitelj startup podjetja, ki ima sedež v Sloveniji, a posluje še v petih drugih državah.

Kako tujega investitorja prepričati, da ti da pol milijona evrov

Blaž Triglav je soustanovitelj startup podjetja Modra Jagoda, ki je razvilo mobilno aplikacijo za zdravnike. Register zdravil Mediately prek mobilne aplikacije ter spletne strani zdravnikom in drugim zaposlenim v zdravstvu ponuja zbirko več tisoč zdravil, podatke zavarovalnic, ali je določeno zdravilo na plačilnem seznamu, in podatke o zamenljivosti zdravil. Poleg Slovenije, kjer ima sedež podjetja, je ekipa prisotna še v petih državah, aplikacija pa ima registriranih 23 tisoč zdravnikov in skupno 45 tisoč zaposlenih v zdravstvu.

Potencial aplikacije Mediately, ki so jo zagnali septembra 2012, je prepoznal bolgarski sklad semenskega kapitala LAUNCHub. Od tega so sprva pridobili 240 tisoč evrov zagonske investicije, pred približno mesecem dni pa je sklad v aplikacijo za zdravnike vložil še pol milijona evrov, s čimer se bodo po besedah Blaža Triglava širili še na druge trge.

Intervju z Blažem Triglavom si preberite tukaj.

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024