Novice

Ebay bo odpuščal

Ameriški spletni dražbeni velikan Ebay je napovedal ukinitev 2400 delovnih mest, kar predstavlja sedem odstotkov njegove delovne sile.

Ebay bo odpuščal

Novico o odpuščanju so v Ebayu obelodanili kljub dobrim poslovnim rezultatom v zadnjem lanskem četrtletju. Ob 4,9 milijarde dolarjev (4,2 milijarde evrov prihodkov so čisti dobiček povečali za 10 odstotkov na 936 milijonov dolarjev (808 milijonov evrov.

Število delovnih mest bodo zmanjšali v Ebayevih enotah Marketplaces, Enterprise in Paypal. Po prestrukturiranju se bo Ebay okrepljeno osredotočil na svojo osrednjo dejavnost v okviru enote Marketplaces, ki zajema spletne dražbe in prodajo in je v letu 2014 prispevala skoraj polovico prihodkov.

Glavni izvršni direktor Ebaya John Donahoe pojasnjuje, da je zmanjšanje števila delovnih mest potrebno za "poenostavitev organizacije, zmanjšanje kompleksnosti, hitrejše sprejemanje odločitev in oblikovanje konkurenčnih stroškovnih struktur".

Ebay je lani po pritisku s strani delničarja Carla Icahna napovedal izločitev enote Paypal v drugi polovici letošnjega leta ter pojasnil, da bo Paypal s tem lažje konkuriral na hitro razvijajočem se področju spletnega plačevanja. Na ločeno pot naj bi se podala tudi njihova enota Enterprise, ki razvija spletne strani za klasična trgovska podjetja.

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024