Novice

Državna revizijska komisija zavrnila nov zahtevek za revizijo pri drugem tiru

Državna revizijska komisija je zavrnila zahtevek za revizijo, ki ga je v postopku oddaje javnega naročila za gradnjo drugega tira oddala Gorenjska gradbena družba.

Državna revizijska komisija zavrnila nov zahtevek za revizijo pri drugem tiru

Državna revizijska komisija je zavrnila zahtevek za revizijo, ki ga je v postopku oddaje javnega naročila za gradnjo drugega tira oddala Gorenjska gradbena družba. Zahtevek se je nanašal na gradnjo odseka Divača−Črni Kal. V prihodnjih dneh bo komisija odločila še o zahtevku omenjene družbe, ki se nanaša na dela med Črnim Kalom in Koprom.

Gorenjska gradbena družba je v zahtevku za revizijo izpodbijala odločitev projektnega podjetja 2TDK, da ji sposobnosti za sodelovanje v drugi fazi postopka ne prizna. Kot so pojasnili na državni revizijski komisiji, 2TDK vlagatelju sposobnosti za sodelovanje ni priznal, ker je ugotovil, da vlagatelj s priglašenim referenčnim projektom ni izkazal izpolnjevanja pogoja za sodelovanje, piše STA.

Gorenjska gradbena družba v postopku pravnega varstva ni izkazala zatrjevanih naročnikovih kršitev pri pregledu njihove prijave kot tudi ne drugih zatrjevanih kršitev s strani 2TDK, zato je komisija zahtevek za revizijo v celoti zavrnila kot neutemeljenega, so še dodali.

Več si lahko preberete tukaj.

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024