Novice

Delodajalci lahko pred zaposlitvijo mlade preizkusijo

Zavod za zaposlovanje RS je za delodajalce razpisal javno povabilo "Delovni preizkus za mlade," ki so prijavljeni na zavodu. V letu 2015 je za program na voljo skupaj 1 milijon EUR iz proračuna Republike Slovenije.

Delodajalci lahko pred zaposlitvijo mlade preizkusijo

Program omogoča, da delodajalec z delovnim preizkusom mlado brezposelno osebo, pred zaposlitvijo preizkusi in spozna na konkretnem delovnem mestu.

Zavod povrne stroške delodajalcu in brezposelnemu

Delodajalcu Zavod za zaposlovanje povrne upravičene stroške delovnega preizkusa, udeleženec pa prejme dodatek za aktivnost in za prevoz.

Program traja od 100 ur do največ en mesec 

Program traja od najmanj 100 ur do največ en mesec. Udeleženec se na konkretnem delovnem mestu ob zagotovljenem mentorstvu preizkuša praviloma polni delovni čas. En mentor lahko hkrati spremlja največ 5 v delovni preizkus vključenih udeležencev.

V program se lahko vključijo mladi brezposelni, ki so prijavljeni na Zavodu za zaposlovanje, stari do vključno 29 let oz. pred dopolnjenim 30. letom .

Pričakujejo vključitev 1.250 mladih

V letu 2015 je za program na voljo skupaj 1 milijon EUR iz proračuna Republike Slovenije. Zavod predvideva vključitev 1.250 brezposelnih mladih.

Več o tem tukaj.

Skrita pot vaše kozmetike
13. marec, 2024