Novice

Današnja dražba za nakup Dela bo potekala za zaprtimi vrati

Ponudnika za nakup časopisne družbe Delo, FMR in Pronet, naj bi se danes soočila na zaprti dražbi. Neuradno naj bi bila za nakup časopisne hiše pripravljena odšteti okoli šest milijonov evrov.

Današnja dražba za nakup Dela bo potekala za zaprtimi vrati

Uradnih informacij v zvezi s prodajo Dela sicer ni. V Pivovarni Laško, ki je leta 2007 za Delo odštela 95 milijonov evrov, postopka prodaje ne komentirajo. Molčita tudi ponudnika – FMR, za katerim stoji Stojan Petrič, in mariborsko podjetje Pronet, ki naj bi družbi Dober Večer v lasti Uroša Hakla in Saše Todorovića pomagalo financirati nakup Večera.

Po navedbah Dnevnika naj bi se ponudnika v zadnjih dneh spopadala z nekaterimi težavami. Neuradno naj bi se v FMR v zvezi z nakupom precej ohladili, razloga za to pa naj bi bila najmanj dva: najprej razmeroma visoka cena, ki naj bi si jo obetali Laščani, drugi razlog za zadržke pa naj bi bil povezan z več neznankami okrog Proneta. Še vedno namreč ni natančno jasno, kdo vse je v ozadju mariborskega podjetja za informacijsko tehnologijo in kako bo nakup financiran.

Več o članku lahko preberete tukaj.