Novice

Ameriški podjetnik svetuje Slovencem: ne bojte se neuspeha

"Zaradi množičnega zbiranja sredstev se je demokratiziralo zbiranje sredstev nasploh, tudi globalno," o platformah za množično zbiranje začetnega kapitala pravi ameriški svetovalec podjetnikom Scott Gerber. Ob tem poudarja, da se mladi ne smejo bati neuspeha.

Ameriški podjetnik svetuje Slovencem: ne bojte se neuspeha

Po raziskavi Forbesa je vsak peti milenijec (mladi, rojeni po letu 1980 pripravljen pustiti svojo službo, da bi začel svoj posel. 33-letni ameriški svetovalec mladim podjetnikom Scott Gerber podjetništva ali ekonomije ni nikoli študiral, je pa zato obsežno znanje dobil v praksi. Na poti do uspeha mu je večkrat spodrsnilo, vendar poudarja, da se lahko iz vsakega neuspeha nekaj naučiš.

Ustanovil je podjetje CommunityCo, ki skrbi za gradnjo in upravljanje profesionalnih skupnosti. Ekipa CommunityCo je ustanovila skupnost YEC (Young Entrepreneur Council, v kateri je več kot 1.500 najuspešnejših mladih podjetnikov.

Gerber je avtor knjige "Never get a real job" in priznan kolumnist na temo podjetništva. Njegove kolumne se redno pojavljajo na straneh časopisov Time in New York Times ter na spletnih straneh medijev CNBC, Mashable in Huffington Post. Scott je bil med drugim slavnostni govorec v Beli hiši, z zaključnim zvoncem pa je zaprl trgovanje na borzi NASDAQ.

Tudi sam pripada generaciji milenijcev, pri katerih vidi prednosti, vseeno pa poudarja povezovanje s starejšimi generacijami podjetnikov, saj lahko drug od drugega dobijo koristne ideje.

Pogovor s Scottom Gerberjem si lahko preberete tukaj.